script type="text/javascript" src="//static.blogg.se/shared/js/api.js">

C-vitaminbrus i håret

Allmänt, Tips & Trix / C-vitamin, balsam, blekahår, blekning, blond, citron, cocosolja, hemmakur, hår, hårblekning, hårkur, inpackning, ljusaupp / Permalink / 2

Hörde talas om att man kan ljusa upp håret i 2 steg med c-vitamin i brus. Var lite skeptiskt men tänkte jag testar. Det är skonsamt för håret och man har kokosolja eller honung i som gör susen för håret så funkar det inte så har man i värsta fall fått ett fräschare hår.

Tvätta håret med schampo först för schampo öppnar upp hårstråna och gör dem mer mottagliga för blandningen sen. Handdukstorka håret nästan torrt.

Ta en större skål( brustabletrerna gör att det sväller) krossa brustabletrerna till smulor. Lägg i skålen. Värm upp 2-3 msk kokosolja eller honung och häll i skålen. Ta inpackning eller balsam(jag tog inpackning) å häll i skålen... ca 2-3 msk. Häll i lite citron. Blanda allt noggrant.

Se till att massera in ordentligt i hårbotten om det är där du i första hand vill ljusa upp. Lägg i hela håret eller delar av håret du vill ljusa upp.

Har du långt hår sätt upp i en knut. Vira runt med plastfolie eller plastpåse. Jag tar plastfolie då det blir tätare. Det kommer att rinna så ta papper och vira runt längs med hela huvudet längst ner. Som man gör vid permanent. På med mössa eller handduk. Låt va i 1-2 timmar men ju längre ju bättre gottar sig kokosen i håret. Ingen fara om man har länge i då de endast ljusar upp högst 2 nyanser å kokosen gör att håret mår gott :)

Skölj ur ordentligt. I med schampoo. Skölj ur och lägg sen i balsam som sluter hårstråna.

Jag blev glatt överraskad då jag har en mörkare utväxt. Jag är naturligt blond men med åren har utväxten blivit mörkare och wow de mörka har tonats ner till de övriga håret. Så nöjd. Kommer bli fler gånger. 🤗🤗🤗

Kom ihåg att om du har en mörkare färg i håret så fungerar den som en avfärgning.

Se bild 🤗 Har tyvärr ingen bra förebild som visar utväxten men ska leta efter en sen.

 

 
 
 
Spara
#1 - - E:

Tack för tipset! Funkade verkligen :) Fått mycket ljusare hår 💙

Svar: Vsg 🤗 Blev rätt paff själv att det funkade 😂
♥ Zitten ♥

#2 - - Susann:

Ska precis ge mig på det här och förstår inte hur många brustabletter jag ska ha, är det hela röret eller npgra?

Svar: 5-6 st :)
Jeanette Wiberg