script type="text/javascript" src="//static.blogg.se/shared/js/api.js">

Det bor en annan i min kropp!

Allmänt, Fibromyalgi / IBS, bor en annan i min kropp, fibromyalgi, kroniska sjukdomar, kroniskt, smärta, tarmsjukdom, värk / Permalink / 0
En berättelse om hur det är att vara fångad i sin kropp med kroniska sjukdomar! En kropp som inte fungerar! Hur älskar man sig själv men samtidigt hatar sin kropp? Den är så talande för det är precis så det är!
..…….........................................

"Jag har en sambo. Hon bor här, inte för att jag vill utan för att hon måste. Hon har ingen annanstans att ta vägen. Vet nog inte ens hur hon ska ta sig härifrån om hon ens ville.
Hon och jag är som natt och dag. Jag vill ha ordning och reda. Får saker gjort på stört. Allt har sin plats in i minsta lilla detalj. Kryddorna måste stå med exakt avstånd och etiketten utåt. Skåpdörrar, lister och handtag ska tvättas skinande rena varje vecka. Gärna flera gånger per vecka. Disken får aldrig ligga mer än högst en timme när jag är hemma.
Min sambo är stökig. Grisig. Tvätthögen växer varje dag. Inte tänker hon på att boka tvättid. Disken luktar efter flera dagar i diskhon. Helst äter hon bara frukt så hon kan slippa diska. Bara slänga skrutten i soporna. Dammsuga? Vem behöver det. Ingen bryr sig om att dammråttorna är stora som katter. Bara jag.
När väckarklockan ringer flyger jag upp ur sängen och i mina träningskläder. Träning gör mig lycklig och därför tränar jag gärna och ofta. Helst två gånger per dag. Att studera är roligt, intressant och utvecklande. Jag har även en arbetsplats jag älskar. Intressen jag brinner för.
Hennes larm ringer om och igen tills jag blir så irriterad att jag inte kan låta bli att skrika. Trots det tar hon sig inte upp.
Jag är alltid i tid. Gärna 20-30 min för tidig. Jag tycker om att vara förberedd. Få ut det mesta av allt.
Hon är aldrig redo när vi ska gå. Alltid minst 20 minuter sen och då har hon varken ätit frukost eller borstat håret. Och busskortet glömde hon igen.
Jag pluggar och jobbar 150-200%... Hon klarar knappt några timmar per vecka. Jävla lata kossa. Jag blir så fruktansvärt trött och irriterad. hon har bott här i flera år nu. Kan hon inte bara packa ihop sin skit och dra redan?!
Jag har en sambo. Hon bor här, inte för att jag vill utan för att hon måste. Jag har en sambo. Det bor en annan i min kropp."
Lånat text från Sindra. <3