script type="text/javascript" src="//static.blogg.se/shared/js/api.js">

Guldmjölk

Allmänt, Tips & Trix / IBS, energi, guldmjölk, gurkmeja, kardemumma, kronisk, leder, sjukdom, svartpeppar, ungefär, värk / Permalink / 0

Jobbat mina 2 första nätter och det gick bra. Hade ordentlig träningsvärk efteråt. Ett bevis på att vi rör oss på natten 😂

Har börjat med stärkande drycker och kost för IBS-mage. Ska jag klara att jobba måste jag ta hand om mig själv.

En av de stärkande dryckerna kallas för "Guldmjölk" En dryck med bla gurkmeja, ingefära, svartpeppar och kardemumma. Gurkmejan och ingefäran är antiinflammatoriskt och svartpepparn gör stt kroppen har lättare för att ta upp gurkmejan i samband med att den värms.
Effekter jag märkt är mindre värk, inte lika steka leder, jag får en energikick av den med även om de i receptet råder att ta den innan sängen.
Recept:

Ingredienser

Gurkmejapasta
1/2 dl gurkmeja
1 1/2 – 2 dl vatten
1/3 tsk svartpeppar

Håller i ca 2 veckor i kylskåp.

Guldmjölk
1 tsk gurkmejapasta
3 dl valfri, osötad mjölk (tex havremjölk)
ca 1/2 tsk mald kardemumma
1/2 tsk flytande vaniljextrakt
en nypa cayennepeppar
en nypa svartpeppar
1 tsk ekologisk, kallpressad kokosolja
1/2 tsk honung

Gör så här

Börja med att koka ingredienserna till gurkmejapastan på svag värme i cirka 10 minuter.

Guldmjölken
Låt 1 tsk gurkmejapasta sjuda i en kastrull ihop med mjölk och kryddor på låg värme under omrörning i någon minut tills drycken börjar ryka. Tänk på att måttet för kardemumma kan variera beroende på om du maler kardemumman själv eller köper färdig. Ta lite i taget och smaka av. Ta av kastrullen från plattan och rör i 1 tsk kokosolja samt 1/2 tsk honung. Söta mer efter behag. Drick omedelbart och rör om då och då. Guldmjölk kan med fördel drickas 1-2 gånger om dagen, gärna på kvällen.

(null)