script type="text/javascript" src="//static.blogg.se/shared/js/api.js">

Flockimmunitet?

Allmänt / Corona, Covid19, FHM, flockimmunitet, https://www.expressen.se/nyheter/giesecke-forsvarar-svenska-taktiken-i-tyska-bild-nya-loftet-kommer-inte-kollapsa/, pandemi / Permalink / 0

Flockimmunitet eller stänga ner?

Jag ser det som vårat enda val att nå flockimmunitet! Stänga ner kan man göra men hur länge ska man göra det? 

En ny våg spås komma till hösten.. ska vi stänga ner då med? Och ännu en året efter.. att få fram ett vaccin som är någorlunda säkert tar tid! Inte ett halvår eller ett år.. kanske 1 1/2 år. Visst kanske de kan få fram ett till jul men hur många skulle våga ta det vaccinet? 


Det som gått fel är att vi inte har lyckats skydda de äldre och vi vet nog alla varför.. å inte är det personalens fel!! Bla brist på skydd, stängde boenden och andra ställen i omsorgen för sent, finns säkert fler brister men jag tror fortfarande på flockimmunitet! 

Som jag ser det så har vi inget annat val!



Ett utdrag från texten i artikeln!

"Nu intervjuas den tidigare statsepidemiologen av tyska tidningen Bild. Han säger att det inte finns några vetenskapliga belägg om att "lockdowns" har en faktisk effekt. 

– Människor är inte dumma, säger Johan Giesecke till tidningen.

– Skillnaden är att Tyskland just nu förstör sin ekonomi.


Giesecke menar att det funnits överdrivna prognoser av dödstal och vårdplatser, och att de flesta EU-länder har en tillräcklig sjukvårdskapacitet

– Vårt sjukvårdssystem har inte kollapsat och kommer inte kollapsa, säger Giesecke.

Istället menar den tidigare statsepidemiologen att dödstal mellan olika länder kan jämföras först om något år, och att dödsfallen kommer att öka i länder som haft hårda restriktioner och på olika sätt öppnar upp.

– Den enda skillnaden mot Sverige är att dödsfallen i de här länderna kommer att inträffa senare, efter att de lättat på sina åtgärder."

Länk till artikeln